Salty crepes (bacon and mushrooms) / Clatite sarate (bacon si ciuperci)


Watch the recipe






NGREDIENTS (dinner for two): 
80 gr flour 
1 egg 
100 ml milk 
1 onion 
90 gr bacon 
60 ml liquid cream 
6 mushrooms 
salt 
pepper 
basil 
2 gr baking poweder



INGREDIENTE (cina in doi): 
80 gr făină 
1 ou 
100 ml lapte 
90 gr bacon 
6 ciuperci 
60 ml smântână lichidă 
sare 
piper 
busuioc 
2 gr praf de copt
 

Step 1.
Whisk the flour, a pinch of salt and baking poweder. Add tne milk and the egg . 
Cut the onion, bacon and the  mushrooms.  

Amestecă faina, un praf de sare si praful de copt. Adaugă laptele și ouăle.
Taie ceapa, baconul și ciupercile.

Step 2.
Cook the onion in a pan with a drop of oil and add the rest of the ingredinets.
Don't forget salt and pepper.  Add the cream.

Călește ceapa  într-o tigaie încinsă cu puțin ulei și adaugă restul ingredientelor. Nu uita sarea și piperul. Adaugă smântâna.


Step 3.
Time for salty crepes! 
Pour the mixture made at step 1  in a preheat pan, using a ladle.
*~40 second one side, medium heat.

E timpul pentru clătite!
Toarnă compoziția făcută anterior într-o tigaie încinsă. Folosește un polonic.
*~40 sec pe o parte, la foc mediu.


Put two large spoons of  bacon mixture in  a crepe, add mozzarela and bake it a few second on both sides.

Pune două linguri mari din amestecul cu bacon într-o clătită, adaugă mozzarela și gătește clătita pe ambele părți pentru câteva secunde.


Bon Appétit!